Munsterhuis Sportscars

Vertel ons eens wat over jezelf? Wie ben je? Wat drijft je in het leven en in het ondernemen?

Tijmen, namens Munsterhuis Sportscars. Dagelijks worden wij gedreven door het realiseren van dromen. Eenieder die wij verwelkomen bij Munsterhuis heeft een verhaal. Dat verhaal gaat eigenlijk altijd over de passie voor sportwagens. In het bijzonder Ferrari. Van poster boven het bed naar realisatie van een langgekoesterde droom, dat drijft ons. Of het nu gaat om een klassieke Ferrari zoals de 275 GTB/4 of de hagelnieuwe Ferrari 296 GTS, om aankoop of onderhoud, als officieel Ferrari dealer kunnen wij onze relaties overal in adviseren.

We zijn natuurlijk ook nieuwsgierig naar het bedrijf? Wat doen jullie? Hoe doen jullie dit? Wat zijn de toekomstplannen?

In 1988 verwierf Frans Sr. Munsterhuis het begeerlijke dealerschap voor Ferrari in Oost-Nederland (maar ook daarbuiten…). Initieel bood de showroom in het Twentse Oldenzaal plaats voor drie auto’s. Nu, ruim 35 jaar later is Munsterhuis gevestigd in o.a. Hengelo. In het opvallende pand langs de A1 zijn diverse merken en services gehuisvest. Denk hierbij ook aan schadeherstel, lease en verzekeringen. Wij bieden dit alles aan met onze kenmerkende Twentse nuchterheid. Het moet goed zijn en we stellen ons als dagelijks doel om de verwachtingen van onze relaties te overtreffen. In de toekomst zal Munsterhuis Sportscars een walhalla voor de autoliefhebber blijven. De laagdrempeligheid in combinatie met onze passie voor de merken zorgen voor een dynamisch bedrijf waar iedereen zich welkom mag voelen.

Waarom ben je aangesloten bij de community van Atmosfeer Driving Experience?

Met name de sociale inborst van Atmosfeer sprak ons direct erg aan. Ferrari en Munsterhuis vinden het belangrijk om ook op maatschappelijk vlak ons ‘steentje bij te dragen’. Daarnaast mogen wij Michel regelmatig verwelkomen in Hengelo. Voor onderhoud aan de sterspelers maar ook voor leuke gesprekken én inmiddels dus een partnership!

Op welke wijze en welke (sport)auto’s hebben een rol gespeeld in jouw leven?

Voor mij persoonlijk speelden auto’s vanaf zeer jonge leeftijd al een grote rol. Pas naar bed willen als ik alle Hot Wheels bij me had en mensen herkennen aan de auto die ze reden. Als ik een diepe roffel door de straat hoorde rijden, wist ik: ‘Dat is de Quattroporte’ en sprintte ik naar het raam om te kijken. Tot vermaak van mijn verloofde is dit trouwens nog steeds het geval.

Wat is jouw favoriete Sterspeler van Atmosfeer en waarom?

Alle sterspelers verdienen de spotlights en het podium dat Atmosfeer ze geeft, maar voor mij springt de Ferrari F12 Berlinetta er toch wel uit. Het gracieuze voorkomen vind ik haast onovertroffen. Het briljante lijnenspel in combinatie met een onvervalste 6.3 liter V12 in het vooronder, maakt het geheel onweerstaanbaar.

Indien in de garage één sportauto mocht staan en zonder budgetbeperking: welke zou dit zijn?

Zonder twijfel de Ferrari 250 GT Berlinetta Lusso. Dit is de belichaming van elegantie zonder Ferrari’s rijke racehistorie te verloochenen. Voor mij precies hoe een Ferrari hoort te zijn.