VEMA Crane

Vertel ons eens wat over jezelf? Wie ben je? Wat drijft je in het leven en in het ondernemen?

Mijn naam is Rob van Oorschot , ben 49 jaar en kom uit Made. Ik ben getrouwd met Bianca en samen met haar heb ik een zoon van 15 jaar oud. Onze zoon heet Junior. Ik ben in 2000 bij mijn vader in het handelsbedrijf gaan werken nadat ik vroeger eigenlijk meer richting de voetballerij neigde te gaan.

Dit stopte uiteindelijk waardoor ik eind jaren 90 bij een hijskraan bedrijf ben gaan werken en daarna het familie bedrijf in ben gegaan.

Dit bedrijf handelt in hijskranen en ik ben vanaf 2008 100% eigenaar nadat ik mijn vader zijn aandelen over had genomen.

We zijn natuurlijk ook nieuwsgierig naar het bedrijf? Wat doen jullie? Hoe doen jullie dit? Wat zijn de toekomstplannen?

Wat doet VEMA Crane bv ? VEMA Crane bv is een handelsbedrijf wat handelt in nieuwe en gebruikte hijskranen. Onze markt is wereld wijd , zowel als inkoop als verkoop. Wij kopen ergens in de wereld onze voorraad en maken deze dan gereed voor wederverkoop. Soms gaan ze direct door naar de klant maar het gros van de kranen komt eerst naar een van onze werven indien we er nog werkzaamheden aan moeten uitvoeren. Naast de handel in hijskranen verhuren wij deze machines ook aan bijvoorbeeld aannemers of verhuurbedrijven van hijskranen. Dit is ook een wereldwijd gebied. Men huurt dan onze machines met of zonder bediening , voornamelijk voor een langere periode. Wij hebben in de wereld diverse ondernemingen om dit goed uit te kunnen voeren en om goed op de lokale markt in te kunnen spelen. Onze vestigingen tot op heden zijn gezeteld in Parijs , Malaga , Praag en Houston. Daarnaast uiteraard onze hoofdvestiging in Breda. Onze toekomstplannen zijn vnl ons machinepark verder uitbreiden middels nieuw of jong hoogwaardig materieel zodat wij onze klanten kunnen voorzien van top materieel.

Daarnaast gestaag verder groeien binnen onze bestaande markten maar zeker ook onze ogen open houden voor potentiële nieuwe markten. De wereld is groot en wij willen middels onze social media en e-marketing tools deze wereld nog beter leren kennen. Internet is onuitputtelijk en wij zien hier grote mogelijkheden in om onze doelgroepen te bereiken.

Waarom ben je aangesloten bij de community van Atmosfeer Driving Experience?

Wij kennen Atmosfeer via Michel van Grunsven. Michel is de zoon van Cor en wij hebben van Cor het hijskraan bedrijf in Parijs overgenomen in 2016. Michel begeleide dit project voor zijn vader en zodoende kwamen wij in contact met Michel.

Van begin af aan vinden wij Michel een energieke aardige jongen en toen Michel met het idee van Atmosfeer bij ons kwam waren wij nagenoeg gelijk overstag. De goede doelen die aan de projecten verbonden zitten spreken ons enorm aan en verder beschikt Atmosfeer over een prachtig wagenpark waar je leuke momenten met je klanten mee kunt creëren.

Daarnaast zijn de evenementen die men bij Atmosfeer organiseert leuk en dit zijn mooie momenten om met andere ondernemers in contact te komen.

Op welke wijze en welke (sport)auto’s hebben een rol gespeeld in jouw leven?

Vanaf jongs af aan ben ik verliefd op alles wat 911 ademt. Ik ben zelf een gelukkig 911 Turbo eigenaar en ben verkocht aan deze mooie modellen van Porsche. Zeg maar gerust dat dit een jongensdroom was die uiteindelijk uitgekomen is.

Wat is jouw favoriete Sterspeler van Atmosfeer en waarom?

Ik vind de 911 een erg mooie auto maar ik ben heel nieuwsgierig naar de 12 cilinder Ferarri.

Hier heb ik nog nooit mee gereden.

In deze zit volgens mij een prachtig geluid in en dit wil ik wel eens van dichtbij beluisteren.

Indien in de garage één sportauto mocht staan en zonder budgetbeperking: welke zou dit zijn?

Als ik mocht kiezen uit een sportauto zonder budget beperking zou dit toch wel een Porsche 911 GT3 RS of een 911 S/T.

Dit blijven toch voor mij de mooiste sportauto’s. Een klassieke Ferrari zou ook niet misstaan als je toch niet naar geld hoeft te kijken. Ik vind Porsche en Ferrari ook niet met elkaar te vergelijken daarom is het af en toe weleens lastig “ kiezen “.